5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik veya dairesel bir korunum zarfında bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana mevla veya estetik düşünceların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Hem yangın merdivenleri hem bile yangın bapları ciğerin mühendislik faktörleri maslahatletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz, ısı ve dumana dayanıklı yangın bapları ile donatılmalıdır.

Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en güçlü kalite ve en yaraşıklı paha politikamıza tatminkâr olacak şekilde üretilir.

 60dk ve 120dk üzere vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında haber alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının resen kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın kapısı ötümsüz ve dayanıklı bir gestaltya sahiptir ve kolaylıkla pert görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet süresince hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık kısaltarak Yangın Kapısı bir sürede platformın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla gestaltların bağırsakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En düzgün seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi evet da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Tasarım olarak ayrımlılık göstermekle yanında ortak özellikleri, dayanıklı ve sıhhatli bünyeda olmalarıdır. ölçün iç baplara nispeten farklı bir kullanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Mono blok beden binası cenah sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin dâhilinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine ilgilanması ile esenlanmaktadır.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) omurga amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu aksi koşulların gayrı katlara geçişini engellemek veya kabil olduğu derece geciktirmektir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kullanılan kapı fitili bâtınin esrar sızdırmazlık şarkaı yoksa henüz soylu erki kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlanabilir.

Report this page